Nieuws

  • Snelle service
  • Regio Delft
  • Klantbeoordeling 9,1
  • 1000m² Showroom
Home Over Sunder Bromfietsen Nieuws Met Deze Tips Maakt U Uw Scooter Winterklaar

« Terug

Met deze tips maakt u uw scooter winterklaar

Sunder_headerfoto_blog_ScooterWinterklaar.png11 dec

We merken het om ons heen: het wordt kouder en de nachtvorst doet zijn intrede. De wisselende weersomstandigheden in de winterperiode zoals regen, gladheid en wind hebben gevolgen voor uw scooter. In deze blogs geven wij u tips hoe u het beste uw scooter helemaal klaar voor de winter kunt maken.

1. Accu checken

In de winterperiode is het verstandig om regelmatig de status van de accu te checken. Kou kan namelijk de accu van de scooter beïnvloeden. Controleer dit dus regelmatig. Zo voorkomt u dat uw scooter niet meer start als gevolg van een lege accu.

2. Windscherm

Een windscherm biedt bescherming tegen onder andere de regen en de wind. Maar met een windscherm heeft u ook minder last van de kou, omdat het minder wind toelaat. Sunder Bromfietsen levert windschermen in verschillende soorten en maten.

2. Warme kleding

Waar u in de zomer nog met een spijkerjasje op je scooter reed, moet u uzelf in de winter wel warmer kleden. Comfortabele thermokleding, handschoenen of een regenjas zorgt ervoor dat u er behaaglijk bij zit.

4. Winterbanden

Waarom heeft mijn scooter winterbanden nodig? Het verschil met zomerbanden is dat de winterbanden van een zachter rubber is die ook bij koude temperaturen zacht blijft. De winterbanden hebben meer profiel waardoor uw scooter dus meer grip op de gladde weg heeft. Controleer het profiel van uw scooterbanden. Is de grip bijna weg? Dan heeft uw scooter winterbanden nodig. Deze kunt u aanschaffen bij Sunder Bromfietsen.

5. Verlichting

In de winter, wanneer het vroeg donker wordt, is het belangrijk dat de verlichting van uw scooter goed werkt. Dit geldt overigens voor alle seizoenen. Zonder de juiste verlichting kunt u namelijk een boete riskeren.

Check het oliepeil en de koelvloeistof

Naast bovengenoemde tips zijn er ook nog andere punten waarop u uw scooter kunt controleren, zoals het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning van uw scooter.

Gaat het u duizelen bij het horen van deze onderhoudstips? Geen paniek, want bij Sunder Bromfietsen kunt u terecht voor alle onderhoudswerkzaamheden aan uw scooter. We helpen u graag uw scooter winterklaar te maken.

Neem contact op

Winterstalling

Bent u van plan om uw scooter niet te gebruiken in de winterperiode? Dan is onze winterstalling misschien wel een uitkomst voor u. Tegen een scherp tarief kunt u de scooter bij ons in de winterstalling zetten.

Meer informatie over de winterstalling

« Terug

Scroll naar boven