Ruim 170 nieuwe scooters uit voorraad leverbaar!  

Let op, zaterdags is onze winkel gesloten 

Nieuws

  • Snelle service
  • Regio Delft
  • Klantbeoordeling 9,1
Home Over Sunder Bromfietsen Nieuws Gemeente Den Haag Voert Milieuzone In Check Of Je In Aanmerking Komt Voor De Sloopregeling

« Terug

Gemeente Den Haag voert milieuzone in: check of je in aanmerking komt voor de sloopregeling

Template_headerfoto_blog_6.png15 jul

Vanaf 1 december 2020 gaat de gemeente Den Haag een milieuzone invoeren voor oude brom- en snorfietsen. Deze regeling draagt bij aan een schonere lucht in Den Haag. In deze blog lees je meer informatie over de regeling en wanneer je in aanmerking komt voor de sloopregeling.

Na de invoering van de milieuzone vanaf 1 december 2020 mogen tweetakt brom- en snorfietsen van voor 1 januari 2011 de stad niet meer in. Oude elektrische brom- en snorfietsen zijn wel toegestaan.

Mag ik in de milieuzone rijden met mijn brom- of snorfiets?

Hiervoor ga je na wat de Datum Eerste Toelating (DET) van jouw brom- of snorfiets is. Dit gegeven vind je op het kentekenbewijs. Op de website van gemeente Den Haag kun je ook een kentekencheck doen. Hierna controleer je of je ontheffing kunt krijgen, bijvoorbeeld om medische redenen.

Sloopregeling

Wanneer je hebt ontdekt dat jouw scooter niet in de milieuzone mag rijden, kom je in aanmerking voor de sloopregeling. Voor het slopen van jouw brom- of snorfiets, krijg je van de gemeente een tegoed. Van dit tegoed kun je een alternatief aanschaffen, bijvoorbeeld een elektrische scooter. Bekijk hier alvast ons aanbod elektrische scooters en laat je inspireren. 

Wanneer je een een 4-takt brom- of snorfiets van 2010 of daarvoor hebt, mag je in de stad blijven rijden. Wel moet je deze eerst laten keuren. Dit is nodig, omdat op je kentekenbewijs niet staat of jouw brom- of snorfiets een 2-takt of 4-takt motor heeft. Wij voeren deze keuringen uit. Een keuring bij Sunder Bromfietsen duurt ongeveer 15 minuten.

Let op: doe de keuring voor uiterlijk 1 december 2020 om een boete te voorkomen.

Brom- of snorfiets laten keuren

Voor meer informatie over de milieuzone, sloopregeling, gratis laten ophalen en voorwaarden verwijzen wij je door naar de website van de gemeente. 

« Terug

Scroll naar boven